Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Opening wegseizoen 2014

Door: de Toercommissie
 
We hebben een zachte winter achter de rug, waarbij veel leden zowel individueel als in clubverband actief zijn gebleven. Op 1 maart staat de eerste wegactiviteit voor het seizoen 2014 op het programma en het is dan ook de hoogste tijd om een aantal afspraken onder de aandacht te brengen.

We zullen met ingang van het nieuwe seizoen, het vertrek vanaf "de Deel" verder gaan structureren:
  • de toercommissie zal op de parkeerplaats naast "de Deel", vier vakken maken, met behulp van wegenverf,
    dit zal het formeren van de 4 snelheidsgroepen vereenvoudigen, doordat de leden voor het vertrek reeds in het juiste vak kunnen opstellen,
  • zodra het tijdstip van vertrek is aan gebroken, zal er nog niet direkt worden weg gereden, maar zullen eerst de definitieve groepen geformeerd worden. Hierbij is de nieuwe norm voor het splitsen van kracht,
  • bij meer dan 19 rijders zal de groep worden gesplitst. Dit is een belangrijk aspect om de veiligheid tijdens het fietsen te bevorderen,
  • per groep zal een wegkapitein aangewezen worden. Deze wegkapitein bewaakt de snelheid in de groep. Nadat de groepen zijn geformeerd, zal er worden vertrokken op aanwijzing van de wegkapitein.
  De toercommissie wil benadrukken dat wij allemaal een verantwoordelijkheid hebben in het bewaken van de veiligheid tijdens het uitoefenen van onze geliefde sport.
De bovenstaande afspraken zijn dan ook niet bedoeld om leden te pesten, maar juist om sturing te geven aan onze gezamenlijke verantwoordelijkheid: veilig en gezond thuis komen.
Wij vragen jullie dan ook hierin actief te participeren, zodat wij op een georganiseerde wijze kunnen vertrekken.

Kijk voor meer informatie op "Kalender" onder KALENDER. Je vindt hier naast het overzicht van de geplande ritten, ook aanvullende informatie! Denk er aan dat de reguliere zondagritten in maart starten vanaf de Deel om 09:00 uur.
Met ingang van dit seizoen eindigen de trainingen op het Kloosterplein, waarna de liefhebbers kunnen afsluiten met een drankje bij café Mozes (eigen kosten).

Tip:
Ook als je niet beschikt over een GPS apparaat is het zinvol om de route te bekijken via GPS-routes Nederland, buitenland en eventueel ATB/veldritten.
Behalve dat GPS bezitters hier de track kunnen downloaden, kan iedereen een indruk krijgen van de route via Google Maps door op googlemaps15 te klikken.

up